Les treballadores i treballadors independents de la cultura de Barcelona s’han alçat per reclamar-li a l’alcaldessa, Ada Colau, que posi ordre a l’àrea de Cultura, que va ser “traspassada” al PSC quan va entrar al govern el passat mes de maig. “El treball que el senyor Jaume Collboni i el seu equip d’assessors han desenvolupat fins el dia d’avui representa un viratge de 180º respecte els propòsits i propostes que l’equip de Barcelona en Comú havia plantejat”, diu el manifest amb el qual diverses organitzacions demanen firmes a change.org.

Nou cap, noves regles. Collboni va presentar un pla de cultura des de l’ICUB sense cap mena de comunicació amb els agents del sector, així com els concursos pel Festival GREC i el Mercat de les Flors, “de forma precipitada i en unes condicions i formes absolutament inacceptables”, denuncien els treballadors.

La Semo, de l’Antic Teatre, ens diu que els grups que treballen a la cultura independent de la ciutat comparteixen el malestar i consideren necessari “posar-li veu”. Abans que arribés el nou equip, els treballadors estaven plantejant canvis profunds que s’anaven definint “en un procés obert de participació” que, segons ells, “va ser escapçat d’un dia per l’altre sense cap consulta”. Després volen que confiem en els socialistes…