Els locals d’assaig que dibuixen el mapa sonor de Barcelona

Si bé la majoria de mortals només solem ser testimonis del moment en què pugen damunt l’escenari, els nostres grups de música preferits abans de la seva gran actuació solen passar hores i hores tancats en un local d’assaig. I tot plegat és força menys glamurós del que aparenta. Ergo: ells no deixen de ser uns mortals com nosaltres i està bé recordar-ho de tant en tant.

Aquests locals no són pas tots iguals. Poden ser més aviat petits o d’una mida considerable (aquí sempre entra en joc la percepció de cadascú); poden tenir alguna finestra per donar llum i certa ventilació o seguir més aviat la tendència búnquer, que és força habitual. Hi ha qui comparteix local amb cinc bandes més i n’hi ha que tenen un espai per a ells mateixos.

Hi ha locals pulcres amb olor d’encens tibetà i n’hi ha en els que els músics han de passar-se les hores d’assaig caçant paneroles. Sigui com sigui, deixant de banda els aspectes més logístics, el local o buc d’assaig té la seva trascendència. És l’espai de treball del músic, on s’ultimen tots els detalls del directe i on fins i tot neixen algunes de les nostres cançons preferides. Coneixes els locals d’assaig de la teva ciutat? Saps què s’hi cou?

Fent una petita recerca hem pogut recollir un conjunt variat de sales i locals d’assaig de Barcelona. Un grapat important es troba al barri de Poblenou, a prop de la parada de metro de Bogatell. Allà estan els locals d’Estudi 68 –on assaja Egosex, per exemple–, La Sextabaja –que acull a Sidonie, Elefantes i Love of Lesbian–, La Nau i Llull 68, –on assagen les Pinpilinpussies–. El Raval és el barri de La Moleria, local d’assaig que ha vist néixer molts projectes i ara és el punt de trobada del projecte de rap urbà Da Fak. Cap a la zona de Gràcia i Vallcarca s’hi troben L’Evocador i El Patio. El Clot acull l’Hangar 05, i la Sagrada Família els locals d’assaig de la Sedeta.

Vols descobrir la resta d’espais d’assaig de la ciutat? En coneixes d’altres? Reivindiquem junts la importància d’aquest espai de creació: escriu-nos a info@bcnmes.com i creem conjuntament un mapa-constel·lació!

[separator type=»thin»][mapsmarker map=»87″]