Avui toca parlar d’un celler que s’ubica en un dels pobles més preciosos que existeixen en aquest món: Sant Llorenç d’Hortons, al nord de l’Alt Penedès.

Durant anys en Rubèn Parera and company han fet els vins en un celler ubicat a Sant Joan Samora, a Cal Raimundet (masia històrica de la zona). Però ara en Rubèn ha adquirit un celler al bell mig del poble. I dic ara, perquè mentre llegeixes aquest text, hi ha gent treballant a corre-cuita per a tenir el celler a punt per la verema (entre mitjans i finals d’agost). Ha mantingut la part històrica de l’edifici, d’aquesta manera donarà, de ben segur, l’ambient vinícola necessari en qualsevol poble penedesenc.

Parlem d’un celler que practica l’agricultura biodinàmica i ecològica, un celler que fa vins sincers. En Rubèn és una persona que demostra una estima especial pel seu territori —que també és el meu— i, per aquest motiu, treballa les varietats autòctones, amb algunes de foranes. Fa vins joves i vins amb més envelliment. Tots amb l’objectiu de que la gent parli menys de vi i en begui més.

Amic Rubèn, moltíssima sort en aquesta nova ubicació i molts èxits! El gaudirem tots! Salut! Hortonencs!