Esperanza Escribano habla con Carol, la coordinadora de la Associació de la Font Trobada, un huerto comunitario y autogestionado por lxs vecinxs de Poble-sec en Barcelona. Nos cuenta cómo se gestó la idea, qué apoyo reciben del Ayuntamiento de Barcelona, hasta cuándo podrá haber un huerto y los análisis que han hecho de suelo agrícola y del agua que usan para regar.

Un extracte del Estudi de viabilitat agronòmica dels horts als jardins de Joan Prats, La Font Trobada (Districte de Sants-Montjuïc, Barcelona):

Reben el nom de Jardins de Joan Prats el conjunt d’aquests espais entre l’Avinguda de Miramar i l’Avinguda de l’exposició al Poble Sec. Es tracta d’un àmbit en pendent, bastant arbrat, estructurat a partir d’uns camins que enllacen Poble Sec amb Montjuïc. Es coneix també l’indret com La Font Trobada, ja que és on hi ha actualment el que queda d’aquesta font, antigament molt popular i lloc d’esbarjo habitual de la gent del Poble Sec que sortia a la muntanya a passar un dia festiu. En realitat aquest nom és molt més popular i més conegut però segurament només fa referència a l’esplanada més gran que queda sota les piscines on hi ha la font. Tot el conjunt del vessant equivaldria als anomenats més recentment Jardins de Joan Prats.

Aquí el document complet: https://drive.google.com/file/d/0B46EUs8bM9hpc0JqOVpZcGlIOXc/