El darrer alcalde, Xavier Trias, amb la complicitat del Partit Popular, va aprovar a finals d’any la modificació del Pla General Metropolità per a la construcció d’un futur hotel a l’actual seu del Deutsche BankLa líder de Bcomú, Ada Colau, és la nova i primera alcadessa de Barcelona. La campanya electoral va estar molt renyida amb el candidat de CiU. El seu posicionament respecte moltes qüestions era molt dispar, des de l’urbanisme fins a la prostitució. En un debat a la televisió Colau afirmava: “Hi ha milers de dones que estan fent aquesta activitat al carrer, absolutament desprotegides i són les que s’emporten la pressió policial, la persecució, la criminalització i, en definitiva, la manca de drets”.
Serveix de mostra, un botó. El darrer alcalde, Xavier Trias, amb la complicitat del Partit Popular, va aprovar a finals d’any la modificació del Pla General Metropolità per a la construcció d’un futur hotel a l’actual seu del Deutsche Bank. Un edifici de vint plantes de dubtosa qualitat arquitectònica situat a la confluència de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia, la superfície del qual es vol augmentar en 5.000 m2 per a l’explotació de la cadena Four Seasons.
D’altra banda, el model urbanístic de BComú aposta per la regeneració d’àrees obsoletes i que ja existeixen i que tenen un gran potencial urbà per explorar. És el cas dels terrats de Barcelona, on s’hi concentren les millors condicions de llum, aire, sol i vistes. Espais que treballen amb regles pròpies i que posseeixen una riquesa urbana que és inusual a la resta de la ciutat.
La cosa podria anar així: la nova alcadessa, contrària al model turístic que tant ha canviat la ciutat comtal, paralitza immediatament l’operació Deutsche Bank. Aquesta setmana comença a negociar amb el nou promotor que les prostitutes de Barcelona ocupin les darreres plantes de l’edifici per exercir-hi la seva professió enlloc de fer-ho als carrers de la ciutat. Així començaríem a protegir els més desafavorits abans que els grans inversors. I al final es demostraria que això sempre s’havia pogut fer.